ПРИЙОМИ ОПИСУ ЕМПІРИЧНОГО КОМПОНЕНТА “ЗАПАХ” У СЛОВНИКАХ СЛОВ’ЯНСЬКИХ ТА ГЕРМАНСЬКИХ МОВ
Анотація
На матеріалі численних дефініцій, виокремлених із тринадцяти словників слов’янських та германських мов, розглянуто відбиття у тлумаченнях емпіричного складника, який співвідноситься з параметром “запах”. Виявлено дві тематичні групи слів, у тлумаченні яких наявний одоричний складник (назви хімічних речовин і сполук, назви рослин), описані способи, за допомогою яких у словникові дефініції введено цей емпіричний компонент. Показано, що через брак засобів для вербалізації запахів словникові дефініції є малоінформативними.
Ключові слова: словникова дефініція, емпіричний компонент, перцептивна інформація, запах, вербалізація.
Повний текст:
PDFDOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpl.2019.70.9907
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.