ТУРИЗМ І СТАЛИЙ РОЗВИТОК
Анотація
Проаналізовано особливості і переваги розвитку туристичної індустрії в контексті концепції сталого розвитку. Наведено приклади практичного впровадження основних положень сталого туризму в різних регіонах світу. Показано економічну і соціальну доцільність впровадження екотуристичних технологій для розвитку туристичної індустрії, збереження довкілля та підвищення екологічної культури учасників рекреаційно-туристичних процесів.
Ключові слова
Повний текст:
PDFПосилання
Програма дій “Порядок денний на ХХI століття” / Перекл. з англ.: ВГО “Україна. Порядок денний на ХХI століття”. К., 2000.
Туризм и устойчивое развитие: Доклад Генер. секр. // Сессия (7; 1999). Нью-Йорк, 1999.
Gossiling S. Tourism – Sustainable Development Option? // Environmental Conservation, 2000. Vol. 27.N 3.
Местні Л. Зміна орієнтирів міжнародного туризму // Стан світу 2002. К., 2002.
Mieczkowski Z. Environmental Issues of Tourism and Recreation. Lanham, MD: University Press of America, 1995.
Time, 10 September 1984.
Time, 7 October 1991.
http://www.gdrc.org/uem/eco-tour/charter.html.
Kluster J. Ecotourism and recourse conservation: a collect of papers from 2nd International Symposium: Ecotourism and resource Conservation, November 1990 / compiled by Jon A. Kluster, 1991.
Butler R. W. Tourism, Environment, and Sustainable Development. Environmental Conservation, 1991.
Hana Ayala. Resort Ecotourism: a Paradigm for the 21st Century. Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly, 1996. Vol. 37. N 5.
Смаль В.В., Смаль І.В. Світовий досвід розвитку екологічного туризму // Укр. геогр. ж-л. 2003. №4.
Michael H. Historical antecedents of sustainable development and ecotourism: new labels on old bottles // Sustainable Tourism: A Geographical Perspective. – Addison Weesley Longman Limited, 1998.
Кукурудза М. М. Менеджмент національних парків: Навч. пос. Львів, 2003.
www.ihei.org.
DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vgg.2005.32.3235
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.
ISSN: 2078-6441 (Print)
2415-7201 (Online)
Усі статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons “Із зазначенням авторства – 4.0 міжнародна” (CC BY 4.0)