ЗМІНИ ЖИРНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ ЗАГАЛЬНИХ ЛІПІДІВ І ВМІСТ ПРОДУКТІВ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ В ЖОВТКУ ЯЄЦЬ ПРИ ВВЕДЕННІ У РАЦІОН ГУСЕЙ ВІТАМІНІВ А, D3, Е

O. Moravska, S. Vovk

Анотація


Встановлено, що комплексне введення до складу комбікорму гусей у репродуктивний період вітаміну А у кількості 10 000 МО, вітаміну D3 у кількості 3000 МО і вітаміну Е у кількості 35 МО на 1 кг комбікорму оптимізує жирнокислотний склад загальних ліпідів жовтка яєць ембріонів, збільшуючи рівень поліненасичених жирних кислот, в основному за рахунок підвищення вмісту октадекадієнової, ейкозатетраєнової, докозапентаєнової та докозагексаєнової жирних кислот і регулює рівень продуктів перекисного окиснення у жовтку яєць.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.