АНІОННІ ЖИРНІ КИСЛОТИ В ЗЕРНІ КУКУРУДЗИ У ПЕРІОД ЙОГО ДОЗРІВАННЯ ЗА ВПЛИВУ ЗЕАСТИМУЛІНУ ТА РІВНЯ ҐРУНТОВОГО ЖИВЛЕННЯ

V. Fedak, O. Mamchur, J. Rivis

Анотація


У зерні кукурудзи в період дозрівання качанів підвищується рівень аніонних форм ненасичених і, особливо, насичених жирних кислот. Відбувається зростання вмісту аніонних форм насичених, мононенасичених і поліненасичених жирних кислот за впливу мінеральних нутрієнтів (N60P45K45) та зменшення – за впливу регулятора росту Зеастимулін. Зміна балансу аніонних форм жирних кислот загальних ліпідів покращує продуктивні ознаки досліджуваної кукурудзи: за впливу мінеральних нутрієнтів і Зеастимуліну виявлено зростання кількості качанів на стеблі, їх довжини й маси 1000 зерен кукурудзи.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.