ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННІЙ СФЕРІ

Rostyslav Sabluk, Andriy Denysenko

Анотація


Анотація. Попри всі економічні виклики, з якими зіштовхується Україна, підприємництво продовжує дивувати своєю стійкістю. Незважаючи на всі загрози, більшість учасників ринку не тільки борються за свою роботу і свого споживача, а й демонструють об’єднаність та взаємну підтримку. Не є винятком готельно-ресторанний бізнес. В даній статті проаналізовано деякі аспекти готельно-ресторанної галузі, включаючи міжнародний досвід і реалії сьогодення на українському ринку. Охарактеризовано деякі системні проблеми готельно-ресторанного бізнесу. Досліджені заходи, які потрібні для збереження та розвитку компаній готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного та післявоєнного стану. Визначено фактори покращення перебування гостей в закладах готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного стану. За результатами проведеного дослідження зроблені відповідні висновки щодо оптимізації витрат для утримання закладів готельно-ресторанного бізнесу в робочому стані.

Ключові слова: сервіс, послуги, бізнес під час війни, готель, ресторан, бар, індустрія гостинності, готельно-ресторанний бізнес, перспективи розвитку.




DOI: http://dx.doi.org/10.30970/meu.2025.54.0.5404

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.