СОЦІАЛЬНА ПРОФІЛАКТИКА МОБІНГУ У ТРУДОВОМУ КОЛЕКТИВІ

Olga Bokovets, Anastasiia Zhukova

Анотація


Статтю присвячено теоретичному дослідженню проблеми соціальної профілактики мобінгу, як психологічного насилля, у трудовому колективі. Визначено, що актуальність окресленої проблеми пов’язана з поширеністю явища мобінгу та його негативним впливом на психічне здоров’я і трудову активність суб’єктів професійної діяльності. З’ясовано, що у практиці міжнародного досвіду основні підходи щодо профілактики мобінгу закріплено на законодавчому рівні. Визначено, що соціальна профілактика – це комплекс заходів, що спрямовані на попередження, виявлення та подолання насилля. Обґрунтовано доцільність проведення первинної та вторинної профілактики мобінгу у трудовому колективі. Зазначено, що первинна профілактика спрямована на попередження виникнення мобінгу та полягає у підвищенні рівня обізнаності суб’єктів професійної діяльності щодо причин, проявів, особливостей та наслідків мобінгу, а також можливих шляхів надання допомоги. З’ясовано, що методами первинної соціальної профілактики мобінгу у трудовому колективі є такі: інформаційно-просвітницькі і навчальні заходи; курси, програми у рамках підвищення кваліфікації; корпоративні свята, тимбілдингові програми, просвітницькі тренінги; супроводження інформаційних ресурсів організації; різні види соціальних реклам тощо.

Охарактеризовано, що вторинна профілактика спрямована на попередження загострення вже наявного випадку мобінгу, мінімізації ризику його повторення, а також надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. З’ясовано, що до методів вторинної профілактики мобінгу варто віднести такі: функціонування спеціальних комісій щодо розгляду мобінгових випадків; реєстрація випадків мобінгу, ведення статистики та моніторинг конфліктних відносин у колективі; психологічний супровід жертв мобінгу; консультації та діагностичні бесіди; соціально-психологічний тренінг тощо Наголошено, що соціальну профілактику мобінгу доцільно проводити шляхом дотримання принципу систематичності та наступності.

Ключові слова: мобінг, психологічне насилля, соціальна профілактика, первинна профілактика, вторинна профілактика, методи профілактики, трудовий колектив.


Повний текст:

PDF

Посилання


  1. Leymann Н. Mobbing and Psychological Terror at Workplaces. Violence and Victims. 1990. № 5. Р. 119–126.
  2. Адамчук О. Поради керівнику щодо попередження та подолання мобінгу серед підлеглих. Вісник Національної академії Державної прикордонної служби України. 2014. № 2. С. 1–10.
  3. Боковець О. І. Запобігання та протидія психологічному насиллю. Соціальна робота: виклики сьогодення. Інноваційні соціальні проєкти та волонтерські практики: матеріали XI Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 25 листопада 2021 р.). Київ, 2021. С. 35–38.
  4. Боковець О. І. Наслідки впливу психологічного насилля на психічне здоров’я особистості. Перспективи та інновації науки. 2022. № 1(6). С. 417–428.
  5. Гордовська Т., Малімон Л. Організаційний мобінг як загроза психічному здоров’ю працівника. Особистість і суспільство: методологія і практика сучасної психології: матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Луцьк, 15 травня 2018 р.). Луцьк: ПП Іванюк В. П., 2015. С. 160–162.
  6. Запара С., Виглазова М. Захист від психологічного насильства на робочому місці: національний та закордонний досвід. Приватне та публічне право. 2019. № 3. С. 57–63.
  7. Качмар О. Мобінг як різновид психологічного насильства в трудовому колективі. Актуальні проблеми філософії та соціології. 2016. Вип. 14. С. 58–61.
  8. Колєснік Т. Сучасні підходи до запобігання мобінгу у трудових відносинах. Правовий часопис Донбасу. 2019. Т. 68. № 3. С. 65–72.
  9. Менів Л., Булківська В. Актуальні підходи до запобігання мобінгу у трудових відносинах. Юридичний науковий електронний журнал. 2022. № 4. С. 213–215.
  10. Миргород-Карпова В., Старинський М., Шеін Д. Сучасний стан проблематики мобінгу у сфері державної служби. Юридичний науковий електронний журнал. 2021. № 11. С. 297–300.
  11. Мобінг на роботі – стара проблема з новим законодавчим закріпленням. 2023. URL: https://rb.gy/j86g9.
  12. Мобінг як несприятливий соціальний фактор. Навчально-науковий центр перепідготовки та заочного навчання ННЦПЗН НУ «Чернігівська політехніка». URL: https://rb.gy/p6lzm.
  13. Новіков Д. Мобінг поза законом: як протидіяти насильству на роботі. 2019. URL: https://rb.gy/svmdy.
  14. Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню): Закон України від 01.12.2022 р. № 2806-IX. URL: https://rb.gy/phtqs.
  15. Сімакова С., Кравченко О. Актуальні проблеми запобігання мобінгу в трудових відносинах в Україні. Юридичний бюлетень. 2018. № 8. С. 137–142.
  16. Форми та методи соціальної роботи. URL: https://rb.gy/kk9wl.




DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpe.2023.38.11852

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.