ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СУЧАСНОГО СТАНУ ГОТЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ В РОЗРІЗІ АДМІНІСТРАТИВНИХ РАЙОНІВ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ірина Лесик

Анотація


Мета статті:полягає у дослідженні та визначенні сучасного стану готельних підприємств,вивчення їх функції на сьогодні для розвитку туризму, на якому етапі відбувається модернізація та оснащення засобів розміщення. Визначення та аналіз планово–проектувальних схем для розвитку та удосконалення роботи підприємств. В статті основною метою є проаналізувати та зіставити статистичні показники за останні роки, визначити чи впроваджуються нові механізми стратегічного розвитку готельної індустрії які види готелів є найбільш затребуваними з боку споживача і чи готові на даному етапі розвитку задовольнити його туристичні потреби в цілому регіоні також спробувати проаналізувати надалі стратегічно-інвестиційні проекти для подальшого розвитку готельної індустрії. Проаналізувати зовнішнє середовище,такі чинники впливу як природні та кліматичні особливості регіону,демографічні,економічні,політичні,конкуренція,безпека,сезонність які впливає на існування та життєвий цикл готельного підприємства. Комплексна оцінка місце розташування, орієнтація на споживача,категоризація готелю від 1 до 5 зірок ,призначення готельного підприємства,

Використано методи порівняння, експертних оцінок, аналізу, синтезу, кореляції, обґрунтування та інші. Розглядаються особливості формування готельного бізнесу на основі історично – кульних, природно – антропогенних чинників, які впливають на формування ефективного механізму роботи готельних підприємств в регіоні. Розкрито в порівняльній характеристиці статистичних даних по кількості відвідування готелів з боку іноземних туристів, збільшення номерного фонду в регіонах і особливості формування стратегічних планів для кожного зокрема та оцінити в підсумку вплив на економіку регіону в цілому.

Ключові слова: готельна індустрія, інвестиції, стратегічні механізми,прогнозування.


Повний текст:

PDF

Посилання


Статистичний збірник/ Туристична діяльність та колективні засоби розміщення у Львівській області: За редакцією С.Зимовіної./ вих № 01 /5.

Організаційно-економічний механізм управління сфери готельного господарства в Україні: монографія / М. П. Мальська, В. Л. Кізима,І. З.Жук. – Львів: Ліга-Прес2016– 2015 с.

Мальська М. П., Антонюк Н. В., Ганич Н. М./Міжнародний туризм і сфера послуг: Підручник. – К: Знання,2008.–661 с.




DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vir.2018.45.0.9404

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.