ПРОСТОРОВИЙ АНАЛІЗ ЕКОНОМІКО-ГЕОГРАФІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ
Анотація
На прикладі території україни апробовано методику визначення економіко-географічних передумов збалансованого розвитку туризму, проведено рейтинговий аналіз та узагальнення вихідних показників туристичної стійкості адміністративних областей україни. Здійснено групування регіонів країни за критерієм сталості розвитку туризму.
Ключові слова
Повний текст:
PDFПосилання
Герасимчук З.В. Регіональна політика сталого розвитку: теорія, методологія, практика: монографія / З. В. Герасимчук. – Луцьк: Надстир’я, 2008. – 528 с.
Згуровський М. Україна у глобальних вимірах сталого розвитку / М. Згуровський // Дзеркало тижня – 2006. – № 19(598). – С. 14.
Матвійчук Л.Ю. Економічний аспект раціонального використання та охорони туристичних ресурсів / Л.Ю. Матвійчук // Економічний форум – 2011. – №2. – С. 4-14.
Максарова Е.М. Основные направления реализации принципов устойчивого развития в туризме / Е.М. Максарова // Известия Рос. гос. пед. ун-та им. А.И. Герцена. – 2008. – №12 (85) – С. 10-15.
Максарова Е.М. Устойчивое развитие и туризм / Е.М. Максарова, Г.А. Карпова // Проблемы управления развитием социально-экономических систем: Межвуз. сб. науч. тр. – 2007. – №23. – С. 16-20.
Максарова Е.М. Перспективы развития туризма в регионе на основе принципов устойчивого развития / Е.М. Максарова // Проблемы устойчивого развития региона. – 2007. – С.8-14.
Новиков В.С. Характерные черты туризма XXI века – устойчивое и инновационное развитие / В.С. Новиков // Сб. науч. статей моск. академии турист. и гостиничноресторан. бизнеса при правительстве Москвы. – 2006. – №10.
Ткаченко Т. І. Сталий розвиток туризму: теорія, методологія, реалії бізнесу: монографія / Т.І.Ткаченко. – 2-ге вид., випр. і доп. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2009. – 463 с.
http://geopub.narod.ru
http://www.ukrstat.gov.ua
DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vgg.2013.43.1729
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.
ISSN: 2078-6441 (Print)
2415-7201 (Online)
Усі статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons “Із зазначенням авторства – 4.0 міжнародна” (CC BY 4.0)