ГЛИНЯНИЙ ПОСУД НАДДНІПРЯНЩИНИ І ТЕХНОЛОГІЯ
ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ У ВАРИСТІЙ ПЕЧІ (ХІХ–ХХ cт)

Olena SHCHERBAN

Анотація


На основі опублікованого та зібраного польового матеріялу розглянуто особливості
конструкції варистих печей на території Наддніпрянської України, використання традиційного
глиняного посуду, способи приготування їжі. Увагу приділено також впливу конструктивів на
необхідність використовувати придатний посуд, специфіку варіння і тушкування, перелічено
традиційні українські страви, звичаї та забобони, що побутували в окресленому відтинку в
окремих місцевостях реґіону.
Ключові слова: глиняний посуд, культура харчування, вариста піч, Наддніпрянщина.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/fhi.2016.17.767

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.