ГЛИНЯНИЙ ПОСУД НАДДНІПРЯНЩИНИ І ТЕХНОЛОГІЯ
ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ У ВАРИСТІЙ ПЕЧІ (ХІХ–ХХ cт)
Анотація
На основі опублікованого та зібраного польового матеріялу розглянуто особливості
конструкції варистих печей на території Наддніпрянської України, використання традиційного
глиняного посуду, способи приготування їжі. Увагу приділено також впливу конструктивів на
необхідність використовувати придатний посуд, специфіку варіння і тушкування, перелічено
традиційні українські страви, звичаї та забобони, що побутували в окресленому відтинку в
окремих місцевостях реґіону.
Ключові слова: глиняний посуд, культура харчування, вариста піч, Наддніпрянщина.
Повний текст:
PDFDOI: http://dx.doi.org/10.30970/fhi.2016.17.767
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.