ЧИ Є ХАРЧУВАННЯ БІЛЬШ ОСВІЧЕНИХ УКРАЇНЦІВ ЗДОРОВІШИМ? 

T. Andreeva

Анотація


Розглянуто дані дослідження “Здоров’я та добробут в перехідних суспільствах”
(2000 р.) щодо частоти вживання харчових продуктів за статтю, віком та освітою.
Позитивні тенденції включають більше вживання молодшими та більш освіченими
респондентами риби, фруктів, молочних продуктів та вітамінів. Серед жінок знайдено
більше позитивних тенденцій, ніж серед чоловіків. З іншого боку, вище вживання
вершкового масла та м’яса серед молодших та більш освічених респондентів є загроз-
ливою тенденцією, що прогнозує подальше ускладнення ситуації з серцево–судинними
захворюваннями.
Ключові слова: харчування, соціально-економічний статус, градієнт за освітою,
ризик серцево-судинних захворювань.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Контакти:

м. Львів, вул. Університетська 1, ауд. 319

visnyk.sociology@lnu.edu.ua