ПЕРШІ ДИРЕКТОРИ ПЕДАГОГІЧНОГО ІНСТИТУТУ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ ІМПЕРАТОРСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ (1811–1858)

Svitlana Zolotuhina

Анотація


На підставі аналізу історико-педагогічної літератури, архівних матеріалів репрезентовано і схарактеризовано організаційно-педагогічну діяльність перших директорів педагогічного інституту, що діяв при Харківському Імператорському університеті.
Доведено, що вивчення історичних процесів розвитку системи освіти і педагогічної думки в Україні в сучасних умовах набуває особливої актуальності. Саме знання історії становлення і розвитку окремого навчального закладу сприяє розширенню наукового кругозору, формуванню вмінь аналізувати, зіставляти і порівнювати педагогічні явища і факти в їхній історичній ретроспективі, розвитку критичного педагогічного мислення.
Ці знання дають змогу оволодіти здобутками національної та світової педагогіки, здійснювати пошукову діяльність, створювати умови для формування педагогічного світогляду,
Подано автобіографічні відомості про Х. П. Роммеля, Т. Ф. Степанова, О. В. Куніцина, їхню освіту, науково-педагогічну діяльність на посаді директора, зазначено про їхній внесок у розвиток педагогічної науки.
Ключові слова:


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpe.2017.32.8139

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.