УНІВЕРСИТЕТСЬКА ОСВІТА УКРАЇНИ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ІННОВАЦІЇ

Oleksandr Pronikov

Анотація


Проаналізовано актуальні питання університетської освіти Україні в умовах глобалізації, її тенденції та інновації. Розглянуто тенденції та шляхи розвитку вищої освіти в Україні. Визначено тенденції сучасного розвитку світового освітнього процесу.
Одним із проявів глобалізації є стандартизація вищої освіти як орієнтованість на результат, що відповідає загальним стандартам для більшості країн світу. Це свідчить про формування єдиного освітнього простору.
Доведено, що інноваційні процеси розвиваються на різних рівнях системи вищої педагогічної освіти і стосуються багатьох компонентів освітнього процесу. Проаналізовано сутність й особливості розвитку інноваційних процесів у педагогічних університетах. З’ясовано, що в інноваційній діяльності беруть участь як викладачі, так і студенти. Вони є учасниками єдиної колективної системи отримання, накопичення і використання нових знань, а також застосування сучасних інноваційних технологій. Така система докорінно змінює відносини “викладач – студент”, перетворюючи їх у партнерів, які відповідають за результати своєї праці.
Використання сучасних інноваційних технологій у навчальному процесі магістратури ВНЗ України сприятиме формуванню у студентів креативно-еврестичного мислення, покращенню рівня їхньої професійної підготовки.
Ключові слова: університет, глобалізація, трансформація вищої освіти, тенденції, інноваційні технології навчання.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpe.2017.32.8120

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.