УПРАВЛІННЯ ПІДГОТОВКОЮ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ ТА ВИХОВАТЕЛІВ ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО КОЛЕДЖУ

Mariya Bratko

Анотація


Обґрунтовано доцільність управління  підготовкою майбутніх учителів початкової школи та вихователів дошкільних закладів (майбутніх педагогів) на засадах середовищного підходу в умовах Університетського коледжу. На підставі аналізу сутнісного змісту поняття освітнє середовище вищого навчального закладу та особливостей підготовки фахівців у коледжах з’ясовано, що середовищний підхід у вищій освіті – це система дій суб’єкта управління з освітнім середовищем вищого навчального закладу з метою набуття ним характеристик, які дають змогу цьому середовищу успішно реалізувати його поліструктурну освітню функцію. Наголошено, що освітнє середовище є не лише умовою, а чинником та засобом формування та розвитку компетентності майбутнього фахівця.

Ключові слова: освітнє середовище, освітнє середовище вищого навчального закладу, освітнє середовище Університетського коледжу, управління, підготовка майбутніх учителів початкової школи та вихователів дошкільних закладів, управління підготовкою.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpe.2016.31.8068

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.