ГОЛОВНІ ІДЕЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ У КОНТЕКСТІ   ВИКЛАДАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ

Liubov Nos, Iryna Sidey

Анотація


Розглянуто сучасні підходи до викладання англійської мови  у контексті Нової української школи. Зазначено, що цей процес потребує інтеграції культурних елементів у навчальну діяльність. Важливо внести зміни у змістове наповнення навчальних програм, використовувати компетентнісний підхід, нові технології, навчальне та ігрове спілкування. Наголошено, що розвиток комунікативної компетентності є важливим для набуття навичок міжкультурного спілкування. Для цього вчителі мають правильно підібрати вправи і завдання та  організувати їх виконання.

Привернуто увагу до використання інтегрованого підходу на уроках англійської мови у початковій школі. Використання  цього підходу уможливлює подолання труднощів, є одним із способів підвищення мобільності та варіативності змісту освіти, сприяє емоційному розвитку особистості дитини та формуванню творчого мислення.

Наголошено, що потужним інструментом у процесі вивчення англійської мови є використання на уроках різних наочних матеріалів, таких як малюнки, картки, таблиці, іграшки, предмети. Для активізації мовного матеріалу в усному спілкуванні варто використовувати на заняттях рольові ігри, пісні, вірші, драматизації.

Зроблено висновки про те, що в Новій українській школі важливо використовувати комунікативний підхід та ефективні навчально-методичні матеріали для забезпечення якісного навчання здобувачів початкової освіти.

Ключові слова: Нова українська школа, модернізація освіти, компетентності, інтеграція, можливості вивчення іноземної мови, методи навчання.

Повний текст:

PDF

Посилання


  1. Бочковська О. Вивчення іноземної мови в ранньому шкільному віці. Ігри в початковій школі на уроках англійської / упоряд. Л. Мудрик. Київ: Шк. світ, 2010. 128 с.
  2. Давидова М. В. Підвищуємо якість навчання школярів іноземних мов. Харків: Основа, 2016. Вип. 10. 111 с.
  3. Денисенко М. Побачив–запам’ятав–навчився: як правильно використовувати наочність при навчанні читання англійською мовою учнів початкової школи. Іноземні мови в навчальних закл. 2007. № 3. С. 112–116.
  4. Державний стандарт початкової освіти. Поч. освіта: Перша всеукраїнська газета для першого вчителя. 2018. № 10. С. 7–29.
  5. Душніцька І. І. Важливість вивчення іноземних мов у сучасному світі та роль навчальної гри у цьому процесі. Англійська мова та література. Наук.-метод. журн. 2018. № 19–21. С. 30–35.
  6. Концепція Нової української школи. URL: https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/nova-ukrainska-shkola-compressed.pdf
  7. Савченко О. Початкова освіта в контексті ідей Нової української школи. Рідна школа. 2018. № 1–2. С. 3–7.




DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vpe.2023.38.11863

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.