УЧЕНИЙ, ВЧИТЕЛЬ, ЗАСНОВНИК ЛЬВІВСЬКОЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ШКОЛИ ГЕОЛОГІЇ, ОРГАНІЗАТОР НАУКИ, ЛЮДИНА

Oleksandr Bobrov, Viktor Kirilyuk, A. Lisak, Y. Lyakhov, Mykola Pavlun, A. Sivoronov, G. Yatsenko

Анотація


Розглянуто найважливіші віхи життя професора Є. Лазька, описано наукові й педагогічні досягнення та здобутки, показано його визначальну роль у дослідженнях нижнього докембрію фундаменту давніх платформ, передусім їхніх щитів (Алданського, Українського), у розробці теорії та практики прикладної термобарогеохімії й рудоутворення.

Розкрито його організаторські задатки та їхні наслідки у науковій і педагогічній діяльності та в створенні Львівської наукової школи геології докембрію, прикладної термобарогеохімії постмагматичних рудних формацій, Львівської педагогічної школи з геології.

Ключові слова: геологія, структурно-формаційний аналіз, термобарогеохімія, рудна формація, нижній докембрій, металогенія, рудоутворення.


Повний текст:

PDF

Посилання


1. Вісник Львівського національного університету. Серія геологічна. - 2005. Вип.19. -С. 140.

2. Шаталов М. Професор Є. М. Лазько - видатний вчений і патріарх львівської школи геології і металогенії докембрію (до 100-річчя від дня народження). Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка / М. Шаталов // Серія "Геологія"-2015.-№ 4(71).-С. 6-10.
Crossref · Google Scholar

3. Шаталов М. Професор Лазько Євген Михайлович та його школа докембрію і металогенії (до 100-річчя від дня народження) / М. Шаталов. - Мінеральні ресурси України.-2016.-№1.-С. 5-9.
Google Scholar


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.