ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ ЗБАЛАНСОВАНОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ УКРАЇНИ В УМОВАХ КОРОНАВІРУСНОЇ ПАНДЕМІЇ

Oresta Bordun, Vira Shevchuk

Анотація


Метою статті є дослідження особливостей показників сталого (збалансованого) розвитку готельної індустрії України у час пандемії коронавірусу і на етапі відновлення діяльності. Аналіз показників сталості (збалансованості) готельної індустрії показав, що готельна сфера перебуває на стадії розвитку і має потенціал для підвищення економічних показників прибутковості навіть у час пандемії коронавірусу. У період кінця 2019-2020 рр. в Україні відкрились гібрид-готелі або комбоготелі та концептуальні хостели, як інтеграційні форми підприємств в індустрії гостинності. Сформульовано висновок, що під час обмеження на поїздки за кордон вітчизняна готельна індустрія може та повинна переорієнтуватись на внутрішнього туриста, адже, і до пандемії іноземних туристів в Україні було менше, ніж українських туристів. Нові готелі, що будуть відкриватися в майбутньому та переобладнані існуючі готелі повинні відповідати показникам збалансованого розвитку туризму та готельної індустрії.

Ключові слова: сталий (збалансований) розвиток, готельна індустрія,  туристичний збір, пандемія коронавірусу, туризм.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/ves.2020.59.0.5912

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.