ПРО ОСОБЛИВОСТІ МОБІЛІЗАЦІЇ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ АГРАРНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ УКРАЇНИ

Yaroslav Dropa, Marta Petyk

Анотація


Стаття присвячена аналізу ефективності процесів формування та використання фінансових ресурсів аграрними підприємствами України. Метою статті є визначення сутності та джерел формування фінансових ресурсів, аналіз їх структури та динаміки, пошук напрямів поліпшення фінансового забезпечення аграрних підприємств України у складних соціально-економічних та політичних умовах господарювання. Для досягнення поставленої мети у статті використано такі методи: логічний, абстрагування, узагальнення, деталізації, групування, систематизації,  статистичні, табличні та графічні.

У статті розкрито сутність та джерела формування фінансових ресурсів аграрних підприємств, проаналізовано динаміку капітальних вкладень в аграрний сектор України та їхню структуру за джерелами фінансування. Оцінено співвідношення між джерелами формування фінансових ресурсів сільського, лісового та рибного господарства в Україні та проведений аналіз фінансових результатів. Запропоновано напрями поліпшення фінансового забезпечення діяльності вітчизняних аграрних підприємств.

Ключові слова: фінансові ресурси, власний капітал, кредити банків, кредиторська заборгованість, валовий внутрішній продукт, капітальні вкладення, фінансові результати, аграрні підприємства.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/ves.2020.59.0.5915

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.