КОГНІТИВНА МОДЕЛЬ ХЕДЖИНГОВОГО ІНВЕСТУВАННЯ

Olena Vinichenko, Iryna Shkura, Mariia Hrybkova

Анотація


Метою статті є розробка когнітивної моделі хеджингового інвесту­вання. Для досягнення поставленої мети використано сукуп­ність загальноприйнятих методів і прийомів наукового пізнання, зокрема: при здійсненні дослідження (аналіз та синтез, описання, систем­ного підходу, графічний, табличний); при побудові когнітивної мо­делі застосовані два види моделювання – структурно-системне й імітаційне.

У роботі розглянуто особливості альтернативних класів інвестиційних активів. Визначено, що фондами альтернативного інвестування є хедж-фонди, які мають відмінні риси у порівнянні с традиційними інвестиційними фондами та є привабливими інвестиційними інстру­ментами з високим рівнем дохідності та ризику. За результа­тами дослідження розроблено когнітивну модель хеджингового інвестування.

Сформульовано висновок, що представлена модель враховує концепти, ознаки, ситуації, фактори хеджингового інвестування та їх причинно-наслідкові взаємозв’язки, що зрештою сприятиме удосконаленню управління хедж-фондами, допомагатиме передбачати можливі ризики та приймати відповідні рішення щодо їх усунення.

Ключові слова: хедж-фонди, інвестування, дохідність, інвестиційні фонди, стратегія хедж-фонду.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/ves.2020.58.0.5817

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.