МОДЕЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЧОГО КОМПЛЕКСУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ

Volodymyr Vovk, Serhiy Kvasniy

Анотація


 

Анотація. Будь-яка виробнича діяльність передбачає розміщення необхідних виробничих потужностей. Успішність вирішення цього завдання залежить від багатьох чинників, а вплив буде проявлятися на досить значному відрізку часу. Наприклад, для прогнозування розвитку виробничого комплексу на регіональному рівні значну увагу приділяють проблемі створення модельного базису системи раннього інформування та попередження випадків неефективних економічних рішень. Такі рішення призводять до посилення дисбалансу потенціалу територій, обумовлюють різницю у швидкості та рівню їх розвитку.

Метою статті є дослідження специфіки моделювання розміщення та функціонування виробничого комплексу та побудова економіко-математичної моделі розвитку комплексу з виробництва та модифікації продукції на територіальному рівні.

У дослідженні використано методи модельного експерименту, методи економічного аналізу, економіко-математичного моделювання.

У статті запропоновано підходи до удосконалення розвитку виробничого комплексу на регіональному рівні за допомогою проведення модельного експерименту.

Ключові слова: модельний експеримент, пункт модифікації продукції, пункт розміщення виробництва, ресурсні точки, собівартість, транспортні витрати.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/ves.2020.58.0.5807

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.