ФОРМУВАННЯ ТА ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ

V. Plysa

Анотація


Розглянуто проблеми формування та реалізації стратегії модернізації системи державного регулювання страхового ринку в Україні.

Встановлено, що незважаючи на значну кількість слушних пропозицій та узагальнень щодо різних аспектів вдосконалення концепції розвитку механізму державного регулювання страхового ринку, поки що немає системних комплексних досліджень проблем формування стратегії модернізації системи державного регулювання страхового ринку в Україні, які поставили б цей процес на міцний теоретичний ґрунт і сформулювали методологічні засади розробки стратегії модернізації державного регулювання страхового ринку в Україні. Доведено, що важливе місце в системі регулювання страхового ринку будь-якої країни займають органи страхового нагляду, які мають статус державного органу виконавчої влади. З’ясовано, що особливості систем страхового регулювання, які використовують у різних країнах, виникли не одразу, а в результаті довгочасної еволюції, в ряді випадків на протязі кількох сторічь. Зазначено, що активна роль держави у страховій сфері має особливо важливе значення для України, враховуючи не тільки перехідний стан її економіки, але й геополітичне розміщення, природні умови тощо.

Ключові слова: страховий ринок, державне регулювання, страховик, страхувальник, цілі розвитку, стратегія модернізації системи державного регулювання.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/ves.2019.56.0.3026

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.