КИСЛОТНО-ОСНОВНІ ТА КОЛЬОРОМЕТРИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
4-(2-ПІРИДИЛАЗО)РЕЗОРЦИНУ У ВОДНИХ РОЗЧИНАХ
Анотація
Методом хімічної кольорометрії досліджено кислотно-основні характеристики 4-(2-
піридилазо)резорцину та визначено відповідні константи іонізації. З’ясовано переваги методу
хімічної кольорометрії перед класичними фізико-хімічними методами в разі вивчення
протолітичних рівноваг у розчинах барвників. Розраховано молярні коефіцієнти
кольорометричних функцій для кислотно-основних форм 4-(2-піридилазо)резорцину та
доведено, що вони більші, ніж відповідні молярні коефіцієнти світлопоглинання на один–два
порядки.
Ключові слова: метод хімічної кольорометрії, константи іонізації, 4-(2-піридил-
азо)резорцин.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.