СУМАРНИЙ ВМІСТ ЛІПІДІВ І ФОСФОЛІПІДІВ У КРОВІ ТА ПЕЧІНЦІ КУРЕЙ ПРИ ДОДАТКОВОМУ ВВЕДЕННІ ВІТАМІНУ А ДО РАЦІОНУ
Анотація
У статті наведено результати досліджень із вмісту сумарних ліпідів і фосфоліпідів у сироватці крові та печінці племінних курей породи Шавер-579 у період інтенсивної яйцекладки. Встановлено пряму залежність між вмістом сумарних ліпідів і фосфоліпідів у крові та печінці курей та дозою згодованого їм вітаміну А, що вказує на тісний зв’язок рівня цього вітаміну в крові з процесами метаболізму ліпідів і фосфоліпідів у тканинах. Відзначено зростання рівня ненасичених жирних кислот у складі сумарних ліпідів печінки курей, з одночасним зменшенням рівня насичених жирних кислот.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.