РЕАКЦІЯ НАСІННЯ ASTER ALPINUS L. (ASTERACEAE) НА ОБРОБКУ МІКРОЕЛЕМЕНТАМИ
Анотація
Aster alpinus L. (айстра альпійська) з родини Asteraceae – представник флори Карпат, занесений у Червону книгу України з природоохоронним статусом виду як рідкісний. Насіння збагачували мікроелементами шляхом замочування їх упродовж 12 годин у розчинах сполук мікроелементів цинку (ZnSO4), молібдену (Na2MoO4), міді (CuSO4 ) або бору (H3BO3) у концентрації 0,02%. Обробка насіння розчинами мікроелементів збільшила схожість насіння A. alpinus на 2,7–7,3%. Виявлено залежність схожості насіння від мікроелементів. Сполука молібдену ефективніше впливає на показник посівної якості насіння A. alpinus (збільшення схожості на 7,3% порівняно з контролем).
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.