ПРИРОДНІ ПОЛІФЕНОЛЬНІ КОМПЛЕКСИ ВИНОГРАДУ ЗАПОБІГАЮТЬ РОЗВИТКОВІ ОКСИДАТИВНОГО СТРЕСУ В ТКАНИНАХ ПЕРИФЕРИЧНОЇ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ ЩУРІВ ЗІ СТРЕПТОЗОТОЦИН-ІНДУКОВАНИМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ
Анотація
Встановлено, що препарат природних поліфенольних комплексів винограду сприяє нормалізації роботи ензимів системи антиоксидантного захисту (супероксиддисмутази, каталази, глутатіонпероксидази і глутатіонредуктази) сідничного нерва, дорсальних спинномозкових гангліїв та спинного мозку щурів, чия активність порушується унаслідок оксидативно-нітративного стресу, розвиток якого є характерним для цукрового діабету 1-го типу. Встановлено достовірне зростання маси тіла контрольних щурів і тварин із цукровим діабетом, що споживали препарат поліфенольних комплексів винограду на 36 і 18% відповідно. Отримані результати свідчать про перспективність застосування препаратів природних поліфенольних комплексів винограду для профілактики та лікування ускладнень цукрового діабету 1-го типу.
Повний текст:
PDF (English)Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.