БІЛКОВИЙ СКЛАД СИРОВАТКИ КРОВІ ЩУРІВ ЗА УМОВ РОЗВИТКУ ХРОНІЧНОЇ АЛКОГОЛЬНОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ

I. Stepanets, O. Morgaienko, L. Ostapchenko

Анотація


Показано кількісні зміни вмісту білкових фракцій у сироватці крові щурів на різних етапах розвитку алкогольної інтоксикації. Встановлено зростання рівня фракції з м.м. 180 кДа на 22% на 28 добу введення етанолу. Визначено зниження рівня альбуміну (м.м. 67 кДа) на 21% на 14 добу, також показано зменшення вмісту білкової фракції з м. м. 52 кДа на 10% на 7 добу. Спостерігалося зниження вмісту фракції з м.м. 9 кДа на 12%, 27% на 14, 28 добу, тоді як на 7 добу відбулося її підвищення на 25%. Відбулося зростання вмісту фракцій 7 кДа і 208 кДа на 209%, 147%, 46% і 50%, 63%, 56%, відповідно, на 7, 14, 28 добу. Зазначено зростання вмісту фракції 27 кДа на 37% на 7, 14 добу і на 26% на 28 добу. Встановлено підвищення вмісту фракцій 113 кДа на 74% на 7 добу і зниження на 15%, 21% на 14 і 28 добу, відповідно. Відносний вміст фракції 105 кДа і 38 кДа знизився на 16%, 30%, 25% і на 8%, 15%, 17%, відповідно, на 7, 14, 28 добу за умов введення етанолу, а вміст білкової фракції 45кДа зростав на 8%, 17% на 14, 28 добу.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.