ЕЛЕКТРОФОРЕТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОТЕЇНІВ, ВИДІЛЕНИХ ІЗ КЕРАТИНОВИХ ВОЛОКОН РІЗНИХ ТИПІВ

V. Havrylyak, H. Sedilo

Анотація


У статті представлено результати дослідження білкового спектра кератинів волосся людини, щура та вовняних волокон овець. За допомогою електрофоретичного розділення в ПААГ за денатурувальних умов виявлено поліпептиди у діапазоні молекулярних мас 30–10 кДа, 60–40 і 100 кДа, які відповідають білкам із високим вмістом сірки або кератин-асоційованим протеїнам, білкам із низьким вмістом сірки або інтермедіальним філаментам та високомолекулярним білкам. Зміни у співвідношенні протеїнових фракцій досліджуваних кератинів пов’язані з відмінностями у рівні біосинтезу різних типів білків.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.