КОНТРОЛЬ МІКОТОКСИНІВ У КОРМАХ І ЇХ ЗНЕШКОДЖЕННЯ
Анотація
У статті проаналізовано результи мікотоксикологічних досліджень кормів за 5 років (2008–2012), які виявили, що 35–45% зернових кормів були уражені потенційно небезпечними мікроскопічними грибами родів Fusarium Link, Alternaria Nees, Rhizopus Ehrenb., Mucor Fresen., Aspergillus P. Micheli ex Link та Penicillium Link. Найпоширеніші методи дезінтоксикації мікотоксинів у тваринництві засновані на використанні з ураженим кормом сорбентів. Вивчено in vitro рівень сорбуючої здатності сорбентів щодо різних мікотоксинів. Встановлено, що ефективний сорбент має бути комплексний, здатний нейтралізувати комбінацію різних мікотоксинів, а найважливішим критерієм його оцінки є безпечність для тварин.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.