ЯКІСНИЙ І КІЛЬКІСНИЙ СКЛАД ПОЛІФЕНОЛІВ У КОНЦЕНТРАТІ ЧЕРВОНОГО СУХОГО ВИНОГРАДНОГО ВИНА МАРКИ КАбЕРНЕ-СОВІНЬЙОН

M. Sabadashka, A. Gnatush, N. Sybirna

Анотація


Розроблено метод отримання концентрату природного поліфенольного комплексу зі сухого червоного виноградного вина й ідентифіковано його якісний і кількісний склад. Відмічено, що масова концентрація фенольних сполук у досліджуваному концентраті становила 59 г/л, зокрема, полімерних сполук – 40 г/л і мономерів – 19 г/л. Основними компонентами були кафтарова, каутарова та галова кислоти, кверцетин і катехіни. Дані сполуки є потужними антиоксидантами, завдяки чому пригнічують розвиток оксидативного стресу, який є ключовою ланкою розвитку порушень у патогенезі багатьох захворювань серцево-судинної та імунної систем, а також за умов радіаційного ураження.

Ключові слова: виноградне вино, концентрат поліфенольного комплексу, антиоксиданти, радіопротектор. 


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.