СТАБІЛЬНІСТЬ СТРУКТУРИ ЦИТОКІНА ЕМАР ІІ ПРИ ПІДВИЩЕННІ ТЕМПЕРАТУРИ
Анотація
Метою роботи було дослідження впливу підвищення температури на стабільність структури протипухлинного цитокіна ЕМАР ІІ за допомогою флуоресцентної спектроскопії. Білок експресували в клітинах Escherichia coli BL21(DE3)pLysE й очищали, використовуючи метал-хелатуючу хроматографію. Спектри флуоресценції цитокіна ЕМАР ІІ реєстрували при довжині хвилі збудження 280 нм, інтенсивність флуоресценції детектували у діапазопі 300–400 нм. Встановлено, що при підвищенні температури у структурі цього цитокіна спостерігається локальний конформаційний перехід, пов’язаний з експонуванням залишку Trp128 на поверхні білка. При нагріванні ЕМАР ІІf відбуваються блокування цього локального конформаційного переходу і стабілізація білкової глобули. Ймовірно, до цього призводить перекривання “кишені” із залишком Trp128 N-кінцевим фрагментом з 43 а.з. у складі ЕМАР ІІf.
Ключові слова: ЕМАР ІІ, денатурація, флуоресценція, стабілізація білкової глобули.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.