СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ІНДУСТРІАЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОПРОДУКТІВ

Ihor Lysyi, Tatiana Lukashenko

Анотація


В статті досліджуються сучасні тенденції на ринку хлібопродуктів, чинники, які визначають динаміку виробництва і споживання, оцінюється сучасний стан хлібопродуктового виробництва і перспективи його розвитку для індустріальних виробників.

Встановлено, що розрахункова та фактична ємності ринку суттєво відрізняються між собою, що засвідчує наявність необлікованих продаж, причому їх частка має тенденцію до зростання. Це зменшує потреби населення у хлібопродуктах індустріального виробництва, які і так скорочуються через наближення структури харчування до європейських стандартів. Іншими факторами, які негативно впливають на розвиток індустріального виробництва хлібопродуктів, є кількісне скорочення споживачів, посилення конкуренції зі сторони малого бізнесу, невигідні умови збуту, нав’язані основними продавцями продукції – ритейлерами.

Перспективними напрямками для розвитку індустріального виробництва хлібопродуктів є максимальне наближення асортименту до потреб сучасного споживача, освоєння нових секторів ринку, автоматизація системи продаж та логістики, щоденний моніторинг, забезпечення своєчасної доставки продукції, технічна модернізація з метою скорочення витрат.

Ключові слова: хлібопродукти, індустріальне виробництво, ринок, споживач, стратегічні напрямки


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.