СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ

Olga Levitska, Olga Savitska

Анотація


Анотація. У статті розглянуто теоретичні і практичні аспекти  аналізу та оцінки рівня конкурентоздатності підприємств в сучасних умовах господарювання. Запропоновано власний підхід до розуміння сутності конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в ринкових умовах. Розглянуто сучасні підходи підприємства до адаптації до зовнішнього середовища, швидких змін, макро- та мікро- оточення підприємств, як важливий метод підвищення конкурентоздатності підприємства. Запропонований власний підхід до розуміння та визначення «статичної» та «динамічної  адаптації закладів готельно-ресторанного комплексу як важливих умов підвищення рівня конкурентоздатності підприємств в ринкових умовах господарювання.

У статті проаналізовано поняття адаптації підприємств до зовнішніх умов і запропонований власний підхід до її розуміння. У статті запропоновано розглядати рівень адаптації  підприємства в залежності від досягнутого рівня статичної та динамічної адаптації підприємства. Запропоновано свій підхід до розуміння «статичної» і «динамічної» адаптації підприємства як важливої умови його ефективного функціонування в сучасних умовах.

Ключові слова: конкурентоздатність підприємства, «статична» адаптація, «динамічна» адаптація.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/meu.2021.46.0.4616

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.