СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ
Анотація
Анотація. У статті розглянуто теоретичні і практичні аспекти аналізу та оцінки рівня конкурентоздатності підприємств в сучасних умовах господарювання. Запропоновано власний підхід до розуміння сутності конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в ринкових умовах. Розглянуто сучасні підходи підприємства до адаптації до зовнішнього середовища, швидких змін, макро- та мікро- оточення підприємств, як важливий метод підвищення конкурентоздатності підприємства. Запропонований власний підхід до розуміння та визначення «статичної» та «динамічної адаптації закладів готельно-ресторанного комплексу як важливих умов підвищення рівня конкурентоздатності підприємств в ринкових умовах господарювання.
У статті проаналізовано поняття адаптації підприємств до зовнішніх умов і запропонований власний підхід до її розуміння. У статті запропоновано розглядати рівень адаптації підприємства в залежності від досягнутого рівня статичної та динамічної адаптації підприємства. Запропоновано свій підхід до розуміння «статичної» і «динамічної» адаптації підприємства як важливої умови його ефективного функціонування в сучасних умовах.
Ключові слова: конкурентоздатність підприємства, «статична» адаптація, «динамічна» адаптація.
Повний текст:
PDFDOI: http://dx.doi.org/10.30970/meu.2021.46.0.4616
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.