ТЕНДЕНЦІЇ, ЩО ВИЗНАЧАЮТЬ РОЗВИТОК СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ У ПІДПРИЄМСТВАХ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ ЗА СУЧАСНИХ УМОВ

Tetyana Voronko-Nevidnycha, Serhiy Bychenko, Natalia Prokopenko, Yuliya Kaplun

Анотація


Стаття присвячена основним тенденціям, що визначають розвиток стратегічного управління у підприємствах агропродовольчої сфери. Доведено, що  сучасні умови господарювання, невизначеність зовніш­нього середовища, вимагають від керівництва суб’єктів підпри­єм­ницької діяльності стратегічного бачення, оперативного реагу­вання на динамічні ринкові трансформації та наявність деталізованого плану досягнення цілей господарювання. Одночасно, обґрунтовано, що світові тенденції розвитку агропродовольчої сфери потрібно враховувати господарюючим суб’єктам під час формування їх стратегії та забез­печення стратегічного управління з метою результативного функціо­нування. У дослідженні акцентовано увагу на міграційних про­цесах, кількості населення у сільській місцевості, значенні агропродо­вольчої сфери у структурі вітчизняної економіки, експорт­ному потенціалі, фінансових результатах господарювання тощо.

Ключові слова: стратегія, стратегічне управління, підприємство, розвиток, агропродовольча сфера.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/meu.2021.46.0.3652

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.