НАПРЯМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ СТАЛОГО ТУРИЗМУ В УЖАНСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПАРКУ
Анотація
Розглянуто на прикладі Ужанського національного природного парку питання модернізації туристичного господарства, розширення спектра туристичних пропозицій та розбудови туристичної інфраструктури в контексті вимог сталого розвитку. Вирішення цих питань забезпечить зрівноважений характер туристичного використання його природних, історико-культурних та інфраструктурних ресурсів і може бути модельним для інших парків Українських Карпат. Пріоритет серед форм туризму належить екотуризму: освітньому, кваліфікаційному, краєзнавчому, етнографічному.
Ключові слова
Повний текст:
PDFПосилання
Великоберезнянщина туристична. Інформаційно-туристичний довідник. Великий Березний, 2004.
Инвестиционная программа развития туристско-рекреационной отрасли Закарпатской области на 2002–2005 годы. Ужгород, 2002.
Заповідники і національні природні парки України. К., 1999.
Зінько Ю.В., Лозинський Р.М., Рутинський М.Й., Мальська М.П. та ін. Напрямки і можливості інвестицій у туристичну галузь Львівської, ІваноФранківської, Закарпатської областей // Матер. регіон. семінар. Львів, 2003.
Зінько Ю., Гетьман В. Екотуризм у національних парках Карпатського регіону // У зб. “Аграрний екологічний туризм у країнах Центральної та Східної Європи”, 18–19 березня 2004 р. Стрий, 2004.
Кукурудза М. Менеджмент національних парків. Львів, 2003.
Стойко С., Крук Д. Потенціальне значення національних природних і регіональних ландшафтних парків та біосферних резерватів Карпат для збереження етнічної й історико-культурної спадщини // Екологічні проблеми Карпатського регіону. Еколог. зб. НТШ, № 3. Львів, 2003.
Ужанський національний природний парк. Серія: збереження біорізноманіття. Кн. 5. Ужгород, 2001.
Ужанський національний парк. Карта 1:85000. К., 2000.
DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vgg.2005.32.3230
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.
ISSN: 2078-6441 (Print)
2415-7201 (Online)
Усі статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons “Із зазначенням авторства – 4.0 міжнародна” (CC BY 4.0)