СТАТИСТИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ МОНІТОРИНГУ СТАНУ ТА РОЗВИТКУ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ В УКРАЇНІ

Nataliya Lutchyn, Alla Ostashova

Анотація


Анотація. Метою статті є обґрунтування рекомендацій щодо удосконалення статистичного інструментарію, який використовується для моніторингу відновлюваної енергетики в Україні. У дослідженні систематизовано наявні інструменти збору даних, здійснено огляд статистичної звітності, аналітичних методів, географічних інформаційних систем та моделювання, а також виявлено переваги та недоліки розглянутого інструментарію.

У дослідженні використано методи аналізу статистичних даних та документального аналізу, що дає змогу зрозуміти існуючий стан та тенденції розвитку інформаційної бази щодо відновлюваної енергетики.

Результати дослідження підкреслюють потребу імплементації міжнародного досвіду моніторингу стану та розвитку відновлюваної енергетики в Україні з метою удосконалення існуючого статистичного інструментарію . Це допоможе отримати більш повне та об’єктивне уявлення про роль відновлюваної енергетики, сприятиме розробці обґрунтованих рішень та формуванню ефективної політики та стратегії щодо подальшого розвитку цієї галузі.

Ключові слова: статистика енергетики, відновлювана енергетика, статистичний інструментарій, моніторинг.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.