ДІЯ ВОДНОГО І ТЕПЛОВОГО СТРЕС-ФАКТОРІВ НА АКТИВНІСТЬ ІЗОЦИТРАТДЕГІДРОГЕНАЗИ (НАДФ+) ТА ВМІСТ α-КЕТОКИСЛОТ У ПРОРОСТКАХ КУКУРУДЗИ
Анотація
Вивчено вплив водного дефіциту й теплового шоку на активність НАДФ+ ізоцитратдегідрогенази (КФ.1.1.1.42) – ферменту, що каталізує реакцію окиснювального декарбоксилювання ізоцитрату в 2-оксоглутарат, а також вміст пірувату і 2-оксоглутарату в проростаючих зернівках контрастних за ознакою посухостійкості ліній кукурудзи (Zea mays L.). Показано, що активність ферменту і вміст кетокислот залежить від стійкості лінії та діючого чинника.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.