ЯК ЗНАЙТИ СВІЙ НАУКОВИЙ ІНТЕРЕС У ГАЛУЗІ
КУЛЬТУРА І МИСТЕЦТВО

Наталія ДЯДЮХ-БОГАТЬКО

Анотація


Вивчено основні студентські запити на пошук тем для курсових, наукових, дипломних робіт. Залежно від спеціальності на різних курсах кожний студент у галузі культура та мистецтво починає обдумувати, про що писати свою курсову роботу, тези до конференції, наукову складову дипломної роботи. Існує багато добре написаних бестселерів, окремі навіть українською, про основні правила написання і пошуку тем.
Розглянуто контекст і міжконтекстуальне сприйняття, як знайти своє коло інтересів серед усього різноманіття наукових шляхів. Роз’яснено, для чого у дослідженні важливим є виділення коду Універсальної десяткової класифікації. Рекомендовано, як уникати страху перед писанням та керівником, опиратися на власний досвід, підручний матеріал та аналізувати доступні джерела та власні інтереси. Прокрастинація і гедонізм у мистецькому середовищі.
Окреслено основні кроки до написання наукового дослідження, як уникати страху перед писанням. Пропоновано записувати словосполучення, які стосуються обраної теми, більше читати наукової тематики: статей, авторефератів. Зроблено огляд найпоширеніших причин відкладання початку писання роботи, що таке “письменницький блок” і як з тим боротись.
Рекомендовано поетапно працювати над невеликими завданнями, постійно консультуватись з керівником, звертатись за допомогою і консультацією до сторонніх.
Важливим є почати писати – від першого абзацу до другого, від мети до плану, від об’єкту до предмету, від малого до великого, від простого до складного.


Повний текст:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.30970/vas.23.2022.12202

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.